Kulturált vasúti közlekedés napja

Kulturált vasúti közlekedés napja

Megbüntettek

2016. június 03. - von Stirlitz

Tegnap hazafelé a vonaton megbüntetett a jegyvizsgáló... nyilván teljesen jogosan, mert a szolgáltatónak mindig igaza van; na de ha szolgáltató, akkor azért némi logikai csavart azért illene felfedeznie a saját rendszerében.

A lényeg, hogy éves Budapest-bérlettel és az ehhez váltott vasúti havijeggyel utazom és az éves bérlet májusi szelvényét nem cseréltem át a júniusira; hibáztam tehát. Csakhogy

eves_berlet_nem_term_szem.jpg

- mivel a májusi szelvényen is rajta, van, hogy ez egy éves bérlet, rajta van, hogy 114eFt-ba került és rajta van az igazolványszámom is, továbbá (eddig sikerült követni?)

- nálam van a személyi igazolványom, aminek a száma fel van rögzítve a szelvényre, ezért (na, ki tudja?)

viszonylag egyértelmű, hogy egész évben utazhatok már a májusi szelvénnyel is. Nyilván ez a szolgáltatónál nehezen ugorható meg az egy élet munkájával összerakott díjszabásban, illetve valószínűleg nehezen jöttek rá az elvi irányítók, hogy lám, az igazolványszám gépi rögzítése ezt a fícsört is magával hozza, ezért ilyen jellegű keresztfunkcionális, logikus gondolkodás bizony tiltva lehet a végrehajtóknak is.

No, izibe meg is fizettem a tettemért, de mennyit is?

- 500Ft+menetdíj (370Ft) Rákoskertig, ha azt mondom, hogy a Keletiben nem vettem jegyet vagy 

- 1.300Ft,ha 15 napon belül bemutatom, hogy volt érvényes bérletem, illetve (ez csak itthon jutott eszembe)

- 500Ft + van valami 33%-os kedvezmény is, ha van havi vasúti bérletem...

Na, melyiket válasszam? :)

Nagy meglepetésemre bankkártyával is lehetett fizetni, aminek a terminálját mondjuk elsőre nem sikerült összelőni a pötyögős készülékkel... és meg is kaptam a jól megérdemelt 43,5cm-es jegyemet.

img_20160603_060323.jpg

Gondolkodni, értelmet keresni nem szabad...

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr58774980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása