Kulturált vasúti közlekedés napja

Kulturált vasúti közlekedés napja

Megértést? Mit?

2016. június 22. - von Stirlitz

Úgy kezdődött, hogy kiérve az állomásra ránéztem a vonatdroidra; az általam választott vonat tizen percet késett. No sebaj, a kitűzött időpont után 8 percre jön egy másik, bár az megáll mindenhol, de legalább jőni fog, ha jőni kell. Naivságom remélem elnézhető...

Ugyanis a drága szolgáltató úgy döntött, hogy nem készteti további 10perc várakozásra a Tápiószentmárton - Maglódi nyaraló közötti tömeges utasforgalom résztvevőit, ezért a megállós vonat inkább megvárta a késett gyorsított vonatot talán Nagykátán. Nyilván ezzel sikerült megoldást találni a "hogyan mondjuk el, hogy a Keletibe talán a későbbi vonat ér be előbb, de ez majd kb. Rákoson derül ki" információ átadására is, mivel erre nem volt szükség.

Közben a hangosbemondó összevissza harsogta, hogy vb melyikvonat merre mennyit késik, esetleg a figyelmet fenn lehetne tartani azzal, hogy a Budapest felé várható vonatokról szóló közlemények férfi hangon szóljanak, az ellenkező iránynak pedig női hang próbálna info-morzsákat csepegtetni (moszkvai metróban működik...).

Meggondolandó, hogy megértést kérnek a késés miatt. Mi alapján? Értsd meg, késik. Miért? Érted! �

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturvasut.blog.hu/api/trackback/id/tr578830710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása